|
|
Lån  


 
Annonce:


Fordele ved radiatorer

En radiator under vinduet mindsker trækgener.

Hvis en radiator har en termostat, som registrerer rumtemperaturen, lukker den øjeblikkeligt ned, når der er varmt i rummet. Det kan f.eks. være ved stærk vintersol, eller når du har besøg af mange gæster.

Termostaten regulerer også, hvis der bliver koldt i rummet. Så varmer radiatoren øjeblikkeligt op igen.

Hvis rørene er utætte, vil du nemt opdage det. Enten vil du kunne høre luft i rørene, eller du vil kunne se vandet komme ud af et af de synlige rør.

Radiatorer er gode til traditionelle centralvarmeanlæg, hvor vandets temperatur er høj.

En radiator er god at have, hvis du lige skal have tørret et par våde vanter.

Ulemper ved radiatorer

En radiator fylder i rummet, så du skal tage hensyn til den, når du møblerer.

Der kan godt være fod koldt i et hus med radiatorer. Det skyldes dog ikke radiatorerne, men at gulvet ikke er ordentligt isoleret.

Det er som regel besværligt at komme til at gøre rent bag ved en radiator, da den ofte sidder under en vindueskarm.

Ved store vinduespartier som går helt ned til gulvet, så tager radiatoren noget af udsigten.

Radiatorer skal males en gang imellem.

Radiatoren får varmen til at cirkulere rundt i huset, så der faktisk er varmest oppe under loftet og lidt køligere nede ved gulvet.

Der kan være områder i rummet, hvor luftstrømmen fra radiatoren har svært ved at komme til. Og vægfladerne kan være kolde, hvis rummet er dårligt isoleret.Information på sider:

Radiator billeder - Badev&lig;relser - Bygge - Varmetab - Hvor stor skal radiatoren v&lig;re? - Radiatorer - Hvad er en radiator? - Gode råd om radiatorer - Hvad er en elektrisk radiator? - Udluftning af radiatoren - Fordele og ulemper ved radiatorer - Hvad er en vandbåren radiator? - VVS - Du er her: Radiator - Radiator -